Exchange Beschermt $280.000 waard Bitcoin tegen diefstal.

  • Een nieuw gegeven onthulde dat ongeveer 1100 ten prooi vielen aan de recente tjilpenhouwer die bijna $280.000 bedraagt.
  • Grote beurzen waarschuwden de klanten binnen een mum van tijd en blokkeerden de transfers naar het bitcoin-adres dat in de oplichterij wordt vermeld.
  • Uit het onderzoek bleek dat 22 procent van het geld dat uit de hack werd verkregen, naar een adres werd gestuurd waarvan wordt aangenomen dat het een onderdeel is van Wasabi Wallet.

Muntenbasis Beschermt $280.000 Bitcoin waard.

De zeer onverwachte twitterhack die zich onlangs heeft voorgedaan, wordt nu onderzocht door de autoriteiten van het land en ook binnen het bedrijf.

Volgens sommige rapporten heeft Coinbase, een van de grootste beurzen ter wereld met meer dan 35 miljoen gebruikers wereldwijd, veel slachtoffers gemaakt. De adressen die in de oplichterij aanwezig zijn, zouden met Coinbase worden geëxploiteerd.

Vandaar dat Coinbase het binnen enkele minuten na de aanval opmerkte en verhinderde dat meer dan 1100 klanten 30.4 bitcoins naar het genoemde adres met een waarde van ongeveer 280.000 dollar stuurden. De leider van een informatiebeveiligingsofficier in Coinbase zei,

„We merkten binnen een minuut van de Tweeling en Verspilling Tweets.“

Het was een kwestie van geluk dat de Geminiand Crypto Trader Biance-uitwisselingen al vroeg het doelwit waren van de aanvallers en het Coinbase team eindigde op een zwarte lijst met het adres.

Maar voordat Coinbase dat deed, hadden 14 klanten al $3000 aan bitcoins naar het genoemde adres gestuurd.

Een deel van Bitcoin werd overgedragen aan Wasabi Wallet.

Elliptic, een cryptocurrency tracing bedrijf voerde het onderzoek uit. En volgens hun bevindingen was van de $123.000 die door hackers werden verzameld, 22% die gelijk is aan 2,89 BTC overgemaakt aan Wasabi-portemonnee.

De waarschijnlijke reden dat de aanvaller voor de Wasabi-portemonnee heeft gekozen, kan te maken hebben met de kenmerken van de portemonnee. De portemonnee stelt de gebruikers in staat om de transparantie te omzeilen die gegarandeerd wordt door het blokketennetwerk van de Bitcoin en daardoor wordt het moeilijk om de in- en uitstroom van de fondsen binnen de portemonnee te achtervolgen.

Tom Robinson, Chief Scientist en mede-oprichter van Elliptic tweeted dat de gestolen bitcoins opnieuw werden verplaatst naar ChipMixer, die bitcoin-adressen creëert en deze met specifieke maten financiert. Hij speculeerde ook dat de bitcoins onder de controle van één persoon zijn.

Inzichten in de Twitter-aanval

Kirk – Achter Twitter’s Mysterieuze Aanval

De twitteraanval werd uitgevoerd door een kleine groep computertechnici. De mensen deelden hun schermnamen als, ‚kirk‘ ‚lol‘ ‚yoo bro‘ om met elkaar te communiceren.

Yoo bro‘ werkte volgens sommige berichten op Twitter en toonde ook aan dat hij waardevolle twitteraccounts in handen kon krijgen.

De hacker met de bijnaam ‚kirk‘ was de belangrijkste persoon die de geldstroom door de oplichterij controleerde. Ook hij had toegang tot de gevoelige twittertools waarmee veel van de accounts toegang kregen.

Volgens sommige meldingen stopten andere hackers met het ondersteunen van de ‚kirk‘ zodra hij high-profile accounts begon aan te vallen, omdat ze zich in eerste instantie alleen op de minder bekende twitteraccounts richtten.

Terwijl de hack was onverwacht voor de hele wereld, was het absoluut gepland door de aanvallers.

Hackers portemonneeadres werd echter ook betrapt op het betalingsplatform van BitPay voor een klein aantal transacties. Dat gezegd hebbende, Coinbase, BitPay en andere grote beurzen onderzoeken deze zaak.