Rapper TI Cryptocurrency-fraude: opgelegd en beboet $ 75.000 door SEC

Rapper TI en vier andere mensen, waaronder filmproducent Ryan Felton, zijn door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aangeklaagd wegens frauduleuze tokenverkopen. TI, of Tip zoals de rapper ook wel wordt genoemd, krijgt ook een boete van $ 75.000 van de effectenregelgever.

Rapper TI en filmproducent opgeladen

De SEC kondigde vrijdag de beschuldigingen aan tegen rapper en acteur Clifford Harris Jr. (vaak bekend als TI of Tip), filmproducent Ryan Felton en drie anderen vanwege twee frauduleuze initiële muntenaanbiedingen (ICO’s). De SEC bracht ook twee bedrijven in rekening, Flik en Coinspark, die de verkoop uitvoerden.

Rapper TI, die de SEC in zijn bestelling omschreef als „een bekende muzikant, acteur en producer“, nam deel aan de aanbieding en verkoop van Flik-tokens, die niet-geregistreerde effecten zijn. Beleggers konden deze tokens kopen en verkopen op ten minste twee cryptocurrency-beurzen met behulp van ETH en BTC , de SEC gedetailleerd. „Promotiemateriaal omschreef Flik als ‚Netflix op de blockchain‘ – een bedrijf dat een streaming mediaplatform zou bieden met producten en diensten die kunnen worden gekocht met Flik-tokens.“

De SEC beweert dat de rapper tussen 20 augustus en 20 september 2017 deze tokens aanbood en verkocht op zijn sociale media-accounts, waarbij hij ten onrechte beweerde mede-eigenaar van Flik te zijn, en vroeg een bekende vriend om de verkoop te promoten op sociale media , en noemt flik TI’s „nieuwe onderneming“. De Flik-verkoop bracht ongeveer 539 ETH op , met een waarde van ongeveer $ 164.665 op 20 september 2017, aldus de order van de SEC, en voegde toe:

Het bevel van de SEC tegen TI vereist dat hij een civielrechtelijke boete van $ 75.000 betaalt en gedurende ten minste vijf jaar niet deelneemt aan aanbiedingen of verkopen van digitale activa

TI heeft de bevindingen van de SEC niet toegegeven noch ontkend, meldde Reuters vrijdag. Zijn advocaat Henry E. Mazurek zegt dat de rapper het betreurde dat hij betrokken was geraakt bij Felton, van wie hij „dacht dat het een lokale ondernemer was die het voor nieuwe artiesten gemakkelijker probeerde te maken om de muziekindustrie te betreden“, aldus de nieuwsuitzending. De advocaat beweert bovendien dat TI „nooit een dollar heeft ontvangen“ van Felton’s mislukte onderneming.

Bovendien legde de SEC uit dat filmproducent Felton naar verluidt beloofde een digitaal streamingplatform voor Flik en een crypto-handelsplatform voor Coinspark te bouwen, maar hij heeft het ingezamelde geld verduisterd. Hij bracht in het geheim flik-tokens over naar zichzelf en verkocht ze voor $ 2,2 miljoen aan winst. Hij hield zich ook bezig met manipulatieve handel om de prijs van vonkfiches te verhogen en gebruikte de onrechtmatig verkregen winsten om een ​​Ferrari, een huis van een miljoen dollar, diamanten juwelen en andere luxegoederen te kopen.