Til tross for 12% krasj, ser Bitcoin ut til å gjøre det høyeste månedlige lukke noensinne

Til tross for den kraftige tilbaketrekningen i forrige uke, ser bitcoin ut på sporet for å legge den høyeste månedlige prisen noensinne.

Den første kryptovalutaen etter markedsverdi falt med over $ 3000

Den første kryptovalutaen etter markedsverdi falt med over $ 3000 til $ 16,242 den 26. november, og fjernet overflødig gearing fra derivatmarkedet. Dypet var kortvarig og prisene har gjenopprettet mer enn 50% av tilbaketrekningen i dagene siden.

Ved pressetider handler bitcoin (BTC, + 4,38%) rundt 18 600 dollar på større børser. Det er betydelig høyere enn topp månedssluttprisen på rundt $ 13.880 observert 31. desember 2017.

Den forestående rekorden nær kan være en forkynner for et sterkere okseløp, ifølge noen observatører.

„Hver gang bitcoin har lukket seg over den forrige månedlige rekordhøye, har en opptrend på 700% til 1000% fulgt“, twitret kryptoanalytiker Josh Rager tidligere i måneden. Markedsanalytiker Lark Davis delte en lignende oppfatning mandag.“

Bitcoin hoppet nesten 27% i april 2017, og veltet den forrige månedlige tettrekorden på rundt $ 1 150 som ble nådd i november 2013. Det som fulgte var et bratt rally til nesten $ 20 000 innen desember 2017. Sterke rally ble sett etter at Bitcoin Evolution satte rekord månedlige stengepriser i januar og Oktober 2013.

Historie å gjenta seg selv?

Analytikere er optimistiske med hensyn til det pågående oksemarkedets levetid, med noen som peker på $ 36 000 som nivået for å se når den umiddelbare psykologiske motstanden på $ 20 000 er skalert.

Faktorer som ble ansett som ansvarlige for det siste åtte ukers rallyet fra $ 10.000 til $ 19.400, som økt institusjonell deltakelse, sikring av etterspørsel på grunn av salg av dollar, en potensiell økning i inflasjonen og søket etter avkastning sammen med et rekordstort globalt lager av negativavkastende gjeld , forventes å fortsette å drive gevinster i kryptovalutaen.

„Folk har sagt at institusjoner vil komme inn i krypto i årevis, men det ser ut til at de allerede er det i år,“ sa kryptobørs EQUOS i sin daglige e-post for bitcoinanalyse. „Det er selvfølgelig mye mer å bli med på, og mengden midler sammen med den uforanderlige knappheten på bitcoin vil føles på en veldig sterk måte.“

Ifølge JP Morgans analytikere henger ytterligere gevinster hovedsakelig på fortsatt institusjonell deltakelse. Hvis strømmer inn i Grayscale Bitcoin Trust avtar, kan kryptovalutaen lide under om momentumhandlere fortsetter å rygge, skrev analytikere i et 27. november-notat og la til at reduserte strømmer ville svekke argumentet om at institusjoner begynner å foretrekke bitcoin fremfor gull som en lang- langsiktig investering. Grayscale er en del av Digital Currency Group, CoinDesks morselskap.

Bitcoin har overgått gull med stormskritt i år. Mens den øverste kryptovalutaen er opp 158% i år, er gull bare 17%.

De to eiendelene har gått fra hverandre denne måneden, med bitcoin som har fått over 30% og gull har falt 5,5%, den høyeste månedlige nedgangen siden november 2016, ifølge datakilden TradingView.

I mellomtiden er globale aksjer på vei til å forsegle en rekordstor måned på forventningene om at potensielle koronavirusvaksiner vil føre til rask global økonomisk bedring neste år. Bitcoin må score gevinster midt i potensiell utsalg i aksjer for å sementere sin appell som digitalt gull.